News

Inspiratie: de interieurtrends van 2018

Het meubel- en designbeursseizoen loopt alweer op zijn laatste benen…

Nu we alle salons – vanaf het Salone del Mobile in Milaan vorige april tot aan het Keulse IMM in januari van dit jaar – achter de rug hebben, zijn alle nieuwe meubeltrends voor 2018 onthuld.

We stippen er enkele voor u aan!

1. Phygital: een fysiek/digitale ontmoeting

In 2017 waren alle ogen gericht op geconnecteerde artikelen. Dit jaar brengt dezelfde koopervaring een digitale revolutie op gang. Showrooms waar u bijvoorbeeld het comfort van de nieuwe stoelen in uw eetkamer kan testen, alvorens ze zelf te personaliseren met een app. Zegt het u nog iets?

Inderdaad, de nieuwe showroom van Mobitec sluit naadloos aan op deze nieuwe trend.

2. Back to the 80s

Series als Stranger Things. Of artiesten met een retrokantje zoals de Franse Fishbach. We kunnen er de laatste maanden niet meer omheen: de jaren ‘80 zijn terug van weggeweest!

Ook in onze interieurs. De verwijzingen naar de eighties zijn meer dan ooit een trend. Felle kleuren, geometrische of asymmetrische vormen, een knipoog naar de popcultuur, de grote comeback van terrazzo, imposante vormen en totems…

Invloeden die u misschien ook terug kan vinden in de nieuwe Moods’18-producten!

3. Pure en elegante lijnen

Door het alsmaar sterker wordende verlangen om terug te keren naar de essentie kent de meubel- en designwereld ook een aanzwellende terugkeer van meubels met pure lijnen, die oproepen tot rust en sereniteit.

De eenvoud en efficiëntie van Scandinavisch design dienen als achtergrond, aangevuld met texturen en kleuren om het geheel wat dynamischer en luchtiger te maken. De voeten zijn dun en slank.

Een trend die ook opduikt in de Mobitec-catalogus. De collectie Pure is daarvan een goed voorbeeld.

4. Comfort in het vizier

Als tegengewicht voor dit minimalisme, trekken sommige designers eerder de kaart van het comfort en de luxe. Traditionele materialen zoals leder of geelkoper worden gecombineerd met modern vakmanschap. De kleuren zijn sober maar warm.

Iets voor u? Aarzel dan niet om onze kleine Margaux te ontdekken.

5. Trends in de eetkamer

De stands op de designsalons waren overduidelijk: de gepolsterde en gestoffeerde stoel neemt een prominente plaats in rond de eettafel. Erg populair was de omhullende rugleuning, die rondom het zitvlak gaat.

De eettafel is op haar beurt eerder discreet en laat de hoofdrol aan de originele stoelen, zij het met een krachtige uitstraling. Niet meer weg te denken zijn de centrale of A-vormige poten. Ook het marmer zit op koers (met de keramiek-imitatietinten ‘wit marmer’ of ‘zwart marmer’ kunt u genieten van een marmerlook zonder de minpunten van marmer zelf).