Homepage

Sustainability

Onze strategie voor duurzame ontwikkeling

Laten we samen de toekomst opbouwen

“Wat we vandaag doen, bepaalt hoe de wereld er morgen uitziet.”
– Marie von Ebner-Eschenbach (1830 – 1916) Oostenrijkse schrijver

Bij Mobitec zijn we toegewijd aan het creëren van hoogwaardige, personaliseerbaar meubels die gebouwd zijn om lang mee te gaan. Hoewel we vooruitgang hebben geboekt op het gebied van duurzame praktijken, erkennen we dat er nog veel meer is wat we kunnen doen om bij te dragen aan de wereldwijde uitdaging van het bestrijden van klimaatverandering. We hopen dat onze strategie anderen zal inspireren om zich bij ons aan te sluiten om een duurzame toekomst te creëren.

Wij zijn vereerd om ons eerste CSR-rapport te presenteren, waarin onze toewijding aan duurzaamheid en transparantie wordt beschreven. In dit rapport delen wij onze langetermijndoelen en toezeggingen om onze CO2-voetafdruk te verminderen, te strijden tegen ontbossing, circulaire producten en oplossingen te ontwerpen, te investeren in continuïteit en welzijn en onze partners bij het proces te betrekken. Wij hopen dat dit rapport u zal inspireren en wij danken u voor de tijd die u neemt om het te lezen.

Ontdek ons volledige rapport

PERENNITEIT EN WELZIJN VAN IEDEREEN

Als bedrijf en economische actor doen we ons best om het goede voorbeeld te geven. We zorgen voor het welzijn en de ontwikkeling van onze teams en de ontwikkeling van onze talenten. We werken elke dag om onze werknemers een veilige werkomgeving te bieden. We zijn toegewijd aan de continuïteit van ons bedrijf en de baanzekerheid van onze teams.

We streven naar enkele belangrijke doelen voor 2023. Hieronder vallen onder andere dat 80% van onze werknemers Mobitec aanbevelen als een geweldige plek om te werken, het bereiken van nul werkgerelateerde ziektes en het zorgen voor een succespercentage van ten minste 80% voor onze interne projecten.

Lees meer over dit onderwerp

ECO-ONTWERP EN CIRCULARITEIT

Wij zetten ons in voor het aanbieden van een nieuw economisch model en het plaatsen van eco-ontwerp in het hart van onze strategie. Wij streven ernaar om circulaire oplossingen te bieden en zetten ons in voor het toepassen van een eco-ontwerp benadering voor onze producten. Ons doel is om klanten de beste producten te bieden met een verminderde ecologische voetafdruk, terwijl we de hoeveelheid productieafval verminderen.

Onze focus ligt op het behalen van belangrijke doelen tegen 2025, en twee daarvan zijn om al onze nieuwe producten eco-ontworpen te maken en verwijderbare hoezen te introduceren voor de top 10 modellen.

Lees meer over dit onderwerp

KLIMAAT

Het is geen vraag meer dat de opwarming van de aarde gekoppeld is aan door de mens veroorzaakte broeikasgasemissies.

Aangezien het wereldwijde klimaatdoel is om de temperatuurstijging te beperken tot minder dan 2 °C, is het essentieel voor Mobitec om een strategie aan te nemen om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen. Ons doel voor 2030 is om onze CO2e-uitstoot te halveren.

Lees meer over dit onderwerp

ONZE STRIJD TEGEN ONTBOSSING

Als zones van grote diversiteit en biodiversiteit en actoren in de absorptie van CO2 zijn bossen essentieel voor het evenwicht van onze ecosystemen. De activiteiten van de mensheid leiden tot een abusieve ontbossing waarvan de gevolgen kolossaal zijn voor de planeet en de mensheid.

Ons doel is om ons impact op ontbossing te verminderen en duurzaam bosbeheer en initiatieven voor bosbescherming te bevorderen.

Lees meer over dit onderwerp

ZORG VOOR ONZE PARTNERS EN KLANTEN

Het is belangrijk voor ons om elk van onze partners de zorg en het respect te geven die ze verdienen. We geloven dat onze klanten en partners de sleutel zijn tot het bereiken van onze gedeelde doelen. We kunnen onze doelen niet bereiken zonder hen.

Als bedrijf zijn we ons bewust van de impact die we op hen hebben, evenals de impact die zij op ons hebben. Hun meningen zijn belangrijk voor ons en we geloven dat we samen sterker zijn om de huidige en toekomstige uitdagingen aan te gaan.

Ons doel is om langdurige kwalitatieve relaties met onze partners en klanten te creëren en te onderhouden.

Lees meer over dit onderwerp

“De beste manier om de toekomst te voorspellen is om deze te creëren."

Peter Drucker (1909 - 2005) Oostenrijks-Amerikaanse econoom, auteur en toonaangevende denker in bedrijfsfilosofie.

MEER CSR-RAPPORTEN

Wat er eerder gebeurde