News

Meer betalen voor kwaliteitsmeubelen: een strak plan!

Merkmeubelen zijn vaak veel duurder dan zelfbouw- of massaproductiemeubelen. Wat kunt u als consument daarvoor dan meer verwachten?

Een interieur naar uw hand zetten, zorgt vaak voor een flinke hap uit het budget. Het is dan ook niet zo verwonderlijk dat veel klanten zich voor binnenhuisinrichting en –aankleding vaak wenden tot de grotere ketens. Het is praktisch, goedkoop en snel. Als is er ook een keerzijde aan deze medaille!

Investeren in kwaliteitsmeubelen, die niet aan de lopende band worden vervaardigd, heeft op lange termijn alleen maar voordelen. We zetten hieronder 4 pro’s op een rijtje, in de hoop dat u deze optie in overweging neemt bij uw volgende meubelaankoop.

1. Omdat u een interieur wilt dat uw persoonlijkheid weerspiegelt

Het nadeel van massaproductiemeubelen is dat ze de neiging hebben om overal op te duiken. Op die manier is het uiteraard moeilijk om u te onderscheiden.

Wilt u uw originaliteit onderstrepen? Laat uw persoonlijkheid dan stralen in uw interieur zonder daarbij te investeren in een uniek stuk of op maat gemaakt meubelstuk? Kies eerder voor merkmeubilair dat meerdere personalisatieopties aanbiedt. Speel met kleuren, materialen en afwerkingen om zo uw stempel te drukken op uw interieur.

Onze stoel Pure biedt bijvoorbeeld tal van mogelijkheden, vertrekkende van een basisvorm die u alleen maar hoeft te personaliseren.

2. Omdat u uw meubelen langer in goede staat kunt houden

Kwaliteit heeft een prijs! Goedkope meubelen zijn meestal gemaakt van minder solide composietmaterialen. Steekt u zelf de meubelen in elkaar? Dan kan bijvoorbeeld een kleine montagefout de stabiliteit van uw meubilair in gevaar brengen.

De tafels en stoelen van Mobitec daarentegen worden op maat gemaakt en elk stuk wordt met bijzondere aandacht voor optimale kwaliteit behandeld. De materialen zijn zorgvuldig geselecteerd op kwaliteit en duurzaamheid. Als u een Mobitec-product koopt, ontvangt u ook alle instructies om uw meubelstuk goed te onderhouden zodat u er lang van kan genieten.

3. Om ethische redenen

Meer en meer mensen hebben oog voor de impact van hun aankopen. In deze context wilt u misschien een meubelfabrikant als Mobitec overwegen die:

• alleen maar hout koopt uit duurzaam beheerde Europese bossen;
• geen vernis of lijm gebruikt met schadelijke oplosmiddelen;
• zijn meubelen in Europa vervaardigt.
• …

4. Omdat u persoonlijk advies krijgt

Onze meubelen zijn onlosmakelijk verbonden met ons dagelijkse leven. Bovendien heeft u ze voor vele jaren in uw midden. Doordachte keuzes maken, rekening houdende met alle relevante eisen, is van essentieel belang. Heeft u kinderen? Dan vermijdt u bijvoorbeeld beter keramiek als tafelbedekking omdat de uiteinden niet erg krasbestending zijn. Parket als vloerbekleding? Dan kiest u het beste voor aangepaste glijders of pootdoppen.

De verkopers in gespecialiseerde meubelzaken zijn er om u te helpen in het maken van deze keuzes, rekening houdende met uw budget. Ze nemen de tijd om alle opties met u te bespreken. Toegegeven, het zal wat meer tijd kosten en u zult soms een paar weken langer op uw meubels moeten wachten, maar het eindresultaat zal zeker aan uw verwachtingen voldoen.

Bij Mobitec kan u zelfs terecht voor een privérondleiding doorheen onze showroom om zo onze wereld te leren kennen, onze stoelen te testen en op uw gemak al onze bekledingsstoffen te ontdekken.