News

Kennismaking met Thilo Roth, verkoopmanager bij Mobitec

Het Zwarte Woud, de Bodensee, prachtige romantische kastelen en de wijngaarden van de Palts: de werkomgeving van onze collega Thilo Roth is werkelijk een droom!

Kennismaking met onze verkoopmanager voor de regio Baden-Württemberg

Thilo Roth

Opleiding: businessmanagement en handel in Karlsruhe

Bij Mobitec sinds: 2010

Markt: het zuidwesten van Duitsland

Meest verkochte producten: Moods’16 en Oxford

Thilo werkt evenals zijn Bretonse collega Nicolas Briand op honderden kilometers van het hoofdkantoor van Mobitec. «Een gemiddelde werkweek betekent dat ik 4 dagen op de weg zit en 1 dag op kantoor ben”, vertelt Thilo. En dat ritme schijnt deze ervaren meubelverkoper goed te bevallen.

De grootste meubelzaken van Europa

Thilo werkt al sinds 2010 bij Mobitec maar zijn banden met het merk dateren nog van voor die tijd. «Voor deze job was ik hoofd verkoop bij een meubelwinkel die zaken deed met Mobitec, nu nog steeds, trouwens”, zegt hij.

In tegenstelling tot Nicolas richt Thilo zich uitsluitend op meubelwinkels waar Mobitec-producten worden verkocht. De Contract-klanten, projectinrichters die bijvoorbeeld hotels en restaurants moeten inrichten, behoren niet meer tot zijn terrein. Toch is niet één klant hetzelfde: «Het winkelaanbod is in dit gedeelte van Duitsland zeer gevarieerd: van kleine speciaalzaken tot en met de grootste meubelzaken van Europa”, legt hij uit.

De grootste troef van Mobitec: diversiteit

Naast de verkoop van Mobitec-producten, leidt Thilo in de winkels ook verkopers op, zodat die op hun beurt de klanten optimaal kunnen adviseren. Sterke punten van het merk Mobitec, vergeleken met de concurrenten? Thilo hoeft niet na te denken: «Een grote verscheidenheid aan materialen en een zeer uitgebreid productassortiment, van klassiek tot eigentijds.” In het zuidwesten van Duitsland hebben de volledig personaliseerbare stoelen van de collectie Moods’16 en de tafels Oxford trouwens het meeste succes.

Na werktijd

Als hij niet onderweg is, geen klanten opleidt en niet op kantoor is, hebt u een goede kans om Thilo op de ijsbaan aan te treffen. Onze collega is namelijk een fervent ijshockeyer! Het is een ware gezinspassie, want zijn kinderen Justus (11 jaar) en Pauline (9 jaar) beoefenen de sport ook.