News

Girl power troef bij mobitec

Hun namen zijn Jana, Maurine en Vanessa. Wat hebben ze gemeen? Ze zijn net afgestudeerd en gingen meteen aan de slag bij Mobitec! Hier is een (drie)dubbelportret van de nieuwe Mobitec-gezichten.

Jana, 23 jaar, zou slechts drie maanden als stagiaire werken op de Design-afdeling van Mobitec. “Tijdens mijn stage hoorde ik dat Mobitec het designteam wilde versterken, liefst met een vrouw. Ik greep mijn kans!”, legt ze uit.

Vanessa, 22 jaar, is Roemeense. Ze kwam naar België om bij haar vriend in te trekken. Nadat ze in september afstudeerde als informaticus, hoorde ze dat Mobitec op zoek was naar een IT-profiel. “Van een perfecte timing gesproken!”, zegt ze met een grote glimlach.

Maurine, 20 jaar, solliciteerde bij de Mobitec-afdeling ‘service na verkoop’. In eerste instantie werd ze niet geselecteerd. Maar medio februari riepen we haar terug: “Het was mijn talenkennis die de doorslag gaf”, vertelt ze opgetogen.

3 gezichten, 3 achtergronden, 3 unieke persoonlijkheden die we rond de tafel verzamelden om van gedachten te wisselen.

 

 

Wat doen jullie bij Mobitec?

Jana: Ik leer nog elke dag bij, dus op dit moment doe ik een beetje van alles binnen de Design-afdeling, naargelang de noden. Maar vanaf september ga ik beursstands vormgeven. En natuurlijk ga ik ook meubels ontwerpen!

Maurine: Ik werk op de afdeling ‘service na verkoop’ en behandel klachten. Ik ben specifiek verantwoordelijk voor de regio Benelux en Frankrijk.

Vanessa: De IT-afdeling ontwikkelt momenteel een klantenportaal: een online ruimte voor klanten waar ze hun bestellingen, leveringen… kunnen volgen. Ik werk dus vooral aan dit belangrijke project.

Hoe verliepen de eerste weken? Hoe is de sfeer bij Mobitec?

Jana: Toen ik mijn stage bij Mobitec begon, zaten we nog in een fase met strenge COVID-19-beperkingen. Wat me opviel? Ondanks de situatie zat de werksfeer toen al opperbest. Ik dacht bij mezelf: als het zo al kan tijdens dergelijke omstandigheden, is het vast nog warmer in normale tijden!

Maurine: Hetzelfde geldt voor mij! Ik ben meestal nogal terughoudend. Maar vanaf dag één, kwam iedereen langs om kennis te maken. We lunchen samen, drinken iets op vrijdag… Ik voelde me meteen supergoed! De drijfveer van Mobitec is het creëren van feel good-momenten. Je zou kunnen zeggen dat die momenten al hun oorsprong vinden binnen de onderneming.

Vanessa: Wel… het ging beter dan ik had verwacht! Ik spreek geen Frans of Duits, dus ik was een beetje ongerust. Maar ik werd zeer goed ontvangen. Mensen spraken me direct aan in het Engels. Mijn supervisor heeft me echt goed begeleid en veel geholpen.

Waarin schuilt volgens jullie de kracht van Mobitec?

Jana: Het eerste wat in me opkomt is de mogelijkheid om producten te personaliseren. Zelfs als wij ons beperken tot één model van stoel of tafel, zijn er nog tal van opties. Ook door het comfortniveau en onze innovatiekracht maken we het verschil.

Maurine: Volgens mij omdat we zo dicht bij de klant staan. Bijvoorbeeld mijn afdeling, ‘service na verkoop’: dat is geen groot callcenter, maar twee mensen die de klanten en hun noden persoonlijk kennen.

Vanessa: Mobitec is een Europees bedrijf met producten die uit Europa komen. Tegenwoordig worden de meeste meubels aan de andere kant van de wereld geproduceerd met materialen waarvan de oorsprong ons onbekend is. Anderzijds denk ik dat mensen het sympathieke kantje van Mobitec wel kunnen smaken.

Om af te sluiten: wat is jullie favoriete Mobitec-product of collectie?

Jana: De Lena-stoel, zonder armleuningen. Ik hou van de ronde, omhullende vorm van de rugleuning. Wat tafels betreft, vind ik vooral de ovale Eclipse-variant mooi.

Maurine: Ik heb nog geen bureaustoel, dus werk ik momenteel op een Mood95. Ik kan dus bevestigen dat hij zeer comfortabel is, aangezien ik er elke dag uren op doorbreng! Ook de Core-tafel met metalen onderstel vind ik top.

Vanessa: Ik hou van de Rob-stoel met armenleuningen die heel eenvoudig en elegant is, en tegelijkertijd comfortabel en modern. En voor de tafels? Zonder twijfel de Goa. Met het natuurlijke houten tafelblad brengt hij zo een vleugje natuur in huis.