News

Kennismaking met Jody Tempels, Showroom Manager bij Mobitec

Jody Tempels vertoeft sinds eind deze zomer op Mobitec-bodem en verwelkomt u nu in onze showroom.

We gingen op bezoek bij deze nieuwe rekruut, met toch wel een atypische achtergrond.

Jody Tempels

Opleiding: opleiding autobekleder

Bij Mobitec sinds: september 2020

Leeftijd: 29 jaar

Moedertaal: Duits

Favoriete Mobitec-stoel: de Margaux-stoelen (niet al te imponerend en zeer comfortabel)

Favoriete Mobitec-tafel: de Goa-tafel (vanwege zijn ruwe uiterlijk)

Hobby: de motor

Hallo Jody en welkom bij Mobitec!

U bent nu iets meer dan 2 maanden bij ons.
Wat bracht u hier?

Heel eenvoudig: een jobaanbieding! 😉

Ik zag dat Mobitec iemand zocht voor de showroomrondleidingen. Het leek me heel fijn om veel in contact te komen met klanten en omdat ik dichtbij woon, heb ik gesolliciteerd. Na twee sollicitatiegesprekken kreeg ik uiteindelijk de job en hier ben ik dan!

Wat maakte u anders dan de andere kandidaten?
Wat is uw professionele achtergrond? Vertel.

Ja, ik heb een cursus tot autobekleder gevolgd: dit wil zeggen alles wat te maken heeft met het stofferen van auto-interieurs, maar ook met het bekleden van motorzadels. Ik heb het vak in Duitsland geleerd, door middel van een duale opleiding (duale Ausbildung), die praktijkstage en school combineert.

Daarna zette ik mijn eigen bedrijf op. Maar uiteindelijk was ik meestal alleen in mijn atelier en miste ik het contact met andere mensen.

Dus heb ik verschillende baantjes gehad in de horeca en de verkoop, voordat ik bij Mobitec aan de slag ging.

Autobekleder, dat is een weinig bekend beroep!
Hoe kwam u op het idee om deze weg in te slaan?

Ja, het is een ongewone baan, vooral voor een vrouw. Bovendien is er geen erkende opleiding in België.

Mijn vader restaureert zelf oude auto’s en ik hoorde hem altijd zeggen: “In de auto kan ik alles doen, behalve het interieur.” Dit is me altijd bijgebleven en aangezien ik van handenarbeid houd, dacht ik: “Waarom ik niet?”

Laten we het eens hebben over uw job bij Mobitec…
Ter herinnering: Mobitec verkoopt niet rechtstreeks aan particulieren, maar werkt samen met professionals of verdeelt zijn producten via meubelwinkels.
Dus wie bezoekt de showroom?

We verwelkomen zowel professionals als particulieren, alleen op afspraak. Ik zie vooral particulieren, aangezien professionals doorgaans goed begeleid worden door een vertegenwoordiger. Maar het is niet ongewoon dat ik ook hen begeleid tijdens een showroombezoek. Zo heb ik onlangs een klant verwelkomd die verantwoordelijk is voor de inrichting van een restaurant in de regio. Hij kwam drie keer langs om er zeker van te zijn dat hij de juiste stoffen en bekleding koos.

Maar meestal ontvang ik mensen die onze producten en materialen ‘in het écht’ willen zien en niet in de catalogus of op onze website. In onze showroom kunnen ze onze verschillende modellen ontdekken, aanraken en testen. Ik begeleid ze en adviseer ze over alle mogelijke personalisatiemogelijkheden.

Mijn doel? Klanten met een glimlach en na een fijne ervaring huiswaarts sturen. Als we bijvoorbeeld een nieuwe eetkamer kiezen, maken we er vaak een gezinsuitje van. Het gaat om een aanzienlijke investering, waarvoor u de tijd mag nemen om te kiezen. Een goede ontvangst is daarbij essentieel. Ik vind het leuk om klanten te begeleiden bij het vinden van wat echt bij hen past, zowel esthetisch als praktisch.

En wat zijn naast de bezoeken uw taken?

Ik steek behoorlijk wat tijd in het beantwoorden van vragen en verzoeken van particulieren via e-mail. Bovendien benut ik de showroombezoeken om statistieken op te stellen over onze eindklanten. Voorheen had Mobitec weinig contact met hen. De showroom is een opportuniteit om de noden en verwachtingen van klanten duidelijk in kaart te brengen om er nog beter op in te kunnen spelen.

En dan, beetje bij beetje, breidt mijn functie zich uit naar nieuwe taken, maar ik sta nog aan de startlijn. Het kostte me ook even om de Mobitec-collecties, de materialen, de personalisatiemogelijkheden… te leren kennen.

Ik heb gehoord dat u een fervente motorliefhebber bent en de eigenaar van een Harley Davidson.
Kunt u ons daar wat meer over vertellen?

Zeker! Ik rijd al sinds mijn 18de, maar nu anderhalf jaar op een Harley. Het is mijn partner die me overtuigde omdat hij dit merk erg leuk vindt!

We gaan al jaren op motorvakantie: we stellen een route op, pakken in en vertrekken. Elke nacht slapen we in een ander hotel en elke dag verandert de omgeving. De route is letterlijk de reis.

Een reis die een bijzondere indruk op u maakte?

Vorig jaar zijn we naar Frankrijk geweest, naar de Alpen.

Het weer was er erg mooi en de landschappen schitterend. Ik herinner me vooral de kleur van de bergmeren. Mooie herinneringen!

Onze showroom bezoeken?

Onze showroom is toegankelijk op afspraak, van maandag tot en met vrijdag, tijdens kantooruren.

Voor alle praktische informatie, deze kant op!