News

Van jeugdvrienden tot Mobitec-collega's

Ze groeiden op in hetzelfde dorp, zaten naast elkaar op de schoolbanken, voetbalden samen en hielpen bij de organisatie van hetzelfde carnavalsfeest. Vandaag zijn ze collega’s en carpoolen ze naar het werk. Maak kennis met Nathan, Colin en Cyril, het olijke Mobitec-trio!

Het begon allemaal twee jaar geleden. Cyril zag een advertentie in de plaatselijke krant. “Ik was nog aan het studeren toen ik zag dat Mobitec op zoek was naar iemand om het salesteam in de regio te versterken. Binnenhuisarchitectuur heeft me altijd geïnteresseerd, dus ik greep deze kans met beide handen, ondanks het feit dat ik naar Ierland zou vertrekken voor een stage. Ik solliciteerde via Teams vanuit Dublin en begon uiteindelijk in augustus 2019,” herinnert hij zich.

Cyrils taak? Offertes en orders voorbereiden voor lokale overheden die tafels en stoelen bestellen bij Mobitec. Hij houdt zich meer specifiek bezig met de Franstalige en Engelstalige markt: “Ik stel offertes op en bereid bestellingen voor. Onze afdeling is één van de eerste contacten voor de klant.”

 

 

Van Cyril naar Colin

Colin kent Cyril al zijn hele leven: ze groeiden op in hetzelfde dorp, Gemmenich. “Net als hij heb ik buitenlandse handel gestudeerd, maar met een jaar verschil omdat ik een jaar jonger ben. Op een dag zei ik al grappend tegen hem dat als er een vacature was bij Mobitec, hij dat zeker aan mij moest laten weten,” herinnert Colin zich.

En dat is exact wat er gebeurde! In augustus 2020, vervoegde Colin zijn vriend. Hij werd het aanspreekpunt voor klanten in Nederland, Vlaanderen, Oostenrijk en het Duitstalige deel van Noord-Italië.

“Ik startte bij Mobitec in volle COVID-19-crisis, maar voelde me daardoor zeker niet minder welkom. Integendeel! Ik werd op mijn eerste dag al uitgenodigd voor de traditionele zomerbarbecue”, merkt hij op.

Van Colin naar Nathan

Toen Nathan de afdeling logistiek en productie van Mobitec kwam versterken, was het trio compleet. Nathan plant leveringsrondes in de Benelux en Frankrijk. “Ik werkte als uitzendkracht in een transportbedrijf. Het was Colin die me vertelde dat er een vacature was in de logistieke afdeling van Mobitec,” zegt Nathan. Net als Colin voelde hij zich thuis bij Mobitec: “Het is een wereld van verschil met mijn vorige baan. Hier is het team heel belangrijk. Het is net één grote familie.”

En daar voegt Cyril nog aan toe: “Het is het soort werk waar iemand ’s ochtends graag voor opstaat. Er hangt een goede sfeer en we bieden echt kwaliteitsproducten aan. Ik vind het veel makkelijker om de juiste boodschap over te brengen als ik geloof in wat ik verkoop.”

Favoriete producten

Laten we het over de producten hebben! Wat zijn de favorieten van het trio?

Nathan: “Voor mij is dat de Bolero-zetel. Die vind ik zo mooi dat ik denk dat het mijn eerste Mobitec-aankoop zal zijn. Hij staat al op mijn lijstje voor als ik mijn eigen huis heb. Ik hou vooral van de versie met houten poten.”

Cyril: “Mijn voorkeur gaat uit naar de tafel Amazone met zijn stoere look en zijn ruwe metalen poten die sterk aanleunen bij een industriële stijl. Door de positie van de poten kunnen veel mensen rond de tafel zitten. Gezellig, en daar hou ik van! Wat stoelen betreft, zou ik zeggen de Mood#95. De personalisatiemogelijkheden zijn gewoon onvoorstelbaar. Eigenlijk heb ik er net een paar besteld voor thuis.”

Colin: “Ik vind de nieuwe Tribu-collectie geweldig. Het is een tafel waar u aan kunt werken en tegelijkertijd kan het een restaurant- of eetkamertafel zijn. Het is een zeer recente collectie, waarvan ik hoop dat ze zal aanslaan! Wat zitmeubelen betreft, heb ik een zwak voor de stijlvolle én robuuste Bolero-zetels.”