News

Kennismaking met Julien Hermanns, Assistent Exportlogistiek bij Mobitec

De missie van Julien?

Ervoor zorgen dat de buitenlandse bestellingen van Mobitec-tafels en stoelen op tijd én op de juiste plek aankomen!

Wat hun omvang of land van bestemming ook is…

Julien Hermanns

Opleiding: Bachelor in buitenlandse handel aan Sainte-Marie (Luik)

Bij Mobitec sinds: 2015

Leeftijd: 27 jaar

Moedertaal: Duits

Favoriete Mobitec-stoel: de stoelen Mood#91 en Mood#95

Favoriete Mobitec-tafel: de tafel Goa

Hobby’s: tennis en voetbal

Hoe is de logistiek bij Mobitec georganiseerd?

De logistieke afdeling telt 8 mensen: 7 medewerkers, waaronder ikzelf, en onze manager Inge.

Kort samengevat zorgen wij voor de planning van de bestellingen, net als voor de levering bij onze klanten. Hiervoor werken we uiteraard nauw samen met de productieteams, die gevestigd zijn in onze drie Poolse ateliers.

Wist u dat Mobitec ongeveer 5000 stoelen en 300 tafels per week produceert! Het is dus een hele uitdaging om alles goed in te plannen. Enerzijds om de productie niet te overbelasten, anderzijds om de beste kwaliteit te garanderen en ondertussen alles op tijd bij de klant te krijgen.

Wat is uw belangrijkste taak op deze afdeling?

Samen met onze ateliers plan ik de productie van tafels en stoelen voor de export naar landen waar we normaal gezien niet leveren, zoals bijvoorbeeld Italië. Een andere taak van mij is het transport van zeer grote orders coördineren, alweer naar landen waar we niet standaard leveren.

Dit zijn veelal bestellingen voor hotels of restaurants. Meestal is hiervoor de reservatie van speciaal vervoer nodig en zijn dit steevast leveringen met strakke deadlines.

Zo heb ik onlangs een bestelling behandeld voor het wellnessresort Südstrand op het eiland Föhr in de Waddenzee. In totaal hebben we bijna 600 stoelen met een totaal volume van 214 m³ geleverd. Bij een bestelling van deze omvang is het altijd fijn om achteraf foto’s van het eindresultaat te zien en te weten dat de klant tevreden is!

Mobitec is uw eerste werkgever.
Hoe bent u hier terechtgekomen?

Inderdaad, ik ging meteen na het afronden van mijn studies bij Mobitec aan de slag. Ik was op zoek naar een baan in Eupen en botste zo op de Mobitec-website. Ze waren op zoek naar een logistiek medewerker met mijn kwalificaties. Ik heb direct gesolliciteerd. Op dat moment kende ik het bedrijf nog niet…

Waarom wilde u deze baan?

In de eerste plaats vond ik het Mobitec-concept bijzonder interessant. Een tafel of stoel volledig personaliseren tot een product dat echt bij iemand past en perfect aan zijn of haar eisen voldoet. Heel boeiend allemaal. Ik identificeerde me onmiddellijk met het concept en het bedrijf.

Vijf jaar later bent u er nog steeds. Wat vindt u zo leuk aan uw werk?

Diversiteit! Elke week is anders, net als elke bestelling. Elke dag brengt nieuwe uitdagingen met zich mee.

Veel jongeren veranderen na 2 of 3 jaar van baan. Maar voor mij is dat tot nu toe niet aan de orde: ik hou van Mobitec, ik hou van de bedrijfsfilosofie en de producten.

En de sfeer bij Mobitec is echt geweldig!

Kunt u ons daar meer over vertellen?

Bij Mobitec zijn we echt verwend qua infrastructuur. Naast een pingpongtafel hebben we ook een jeu-de-boulesbaan, tafelvoetbal, een spelletjesruimte en een dartspel.

Dit alles stelt ons in staat om leuke momenten te delen met collega’s, bijvoorbeeld tijdens de lunchpauze.

Op vrijdag komen we samen voor een drankje om de week af te sluiten. Dé kans om te ontspannen en alles te bespreken, inclusief onderwerpen die niet meteen met het werk te maken hebben.

Wat doet u zoal buiten de werkuren?

Op dit moment sta ik op het punt te verhuizen naar mijn eerste appartement. Een zolderappartement met veel charme! Het is onlangs gerenoveerd, dus ik hoef niet echt te klussen. Maar ik verlaat wel het ouderlijke nest en dus kruipt nu al mijn tijd in spullen kopen die ik nodig heb.

Best handig om dan in de meubelindustrie te werken…

Inderdaad! In feite heb ik mijn favoriete Mobitec-meubels gekozen om de ruimte in te richten: een Goa-tafel en de stoelen Mood#91 en Mood#95 met houten poten. Ik hou van de Scandinavische stijl met een vrij pure inrichting, verfijnd en toch gezellig. In mijn appartement zijn oude balken in het wit geschilderd, wat perfect past bij die stijl. Daarom heb ik gekozen voor lichtgekleurde stoelen met de bekleding Bogota Ivory.

Ik kijk er al naar uit!