News

Kennismaking met Christian Weber, IT Business Analyst bij Mobitec

Al twee jaar is Christian aan de slag achter de Mobitec-schermen.

Hij zorgt ervoor dat alle radertjes goed in elkaar passen en voegt een druppeltje olie toe in geval van nood. Een rol in de schaduw, maar van het allergrootste belang voor de goede werking van onze diensten.

Christian Weber

Opleiding: Informatica aan de FH Aachen

Favoriete Mobitec-modellen: stoelen Moods ‘16 en de tafel London

Bij Mobitec sinds: januari 2016

IT Business Analyst, het is een titel waarrond voor velen nog steeds een waas van onbekendheid hangt. Wat doet Christian dan eigenlijk bij Mobitec? Moeilijk om dat in enkele woorden samen te vatten. Zijn taken zijn talrijk en gevarieerd: van IT-problemen oplossen over procesautomatisering tot reporting en ERP-beheer, een softwareprogramma dat door Mobitec wordt gebruikt. Voor Christian is geen enkele dag dezelfde.

Een computerwizard

Dankzij Qlik Sense, een programma dat hij bij Mobitec introduceerde, ontwikkelt Christian rapporteringstools waarmee collega’s in slechts enkele klikken gegevens kunnen analyseren. Ondertussen wordt Qlik Sense gebruikt op alle Mobitec-afdelingen, waardoor we waardevolle informatie kunnen verzamelen voor de uitbouw van onze diensten.

Een voorbeeld van deze praktische toepassing? Tabellen met de driemaandelijkse verkoopstatistieken van een model, een weefsel, een kleur… «We kunnen filteren op basis van wat we zoeken, zelfs per land of per vertegenwoordiger. De analyses zijn erg handig voor de afdeling marketing, design en voor het management!”

Nog zo een handigheidje op Qlik Sense dat ontwikkeld werd door Christian is een interactieve kaart die de omzet per klant weergeeft. Deze gegevens zijn erg interessant voor de vertegenwoordigers en het management «omdat ze ons laten zien in welke steden we het meest verkopen en waar er kansen liggen.” In zekere zin is Christian een tovenaar als het over informatica gaat, eentje die gecodeerde gegevens omzet in visuele.

Voor elke behoefte een oplossing

Om al haar processen te beheren, gebruikt Mobitec, zoals veel bedrijven, een zogenaamde ERP of Enterprise Resource Planning. Deze complete computeroplossing maakt het mogelijk om voor elke bestelling van een tafel of een stoel alle te produceren of te kopen onderdelen in kaart te brengen.

Als ERP-verantwoordelijke analyseert Christian de behoeftes van zijn collega’s en beantwoordt hij deze met het uitwerken van mogelijke oplossingen in overleg met de softwareleverancier.

Ontspanning

Als we vragen op welk project hij het liefste heeft gewerkt, heeft hij moeite om er maar ééntje te kiezen, al gaat zijn voorkeur meestal uit naar data-analyseprojecten.

Als hij niet achter zijn computerscherm zit, laat Christian stoom af tijdens het badmintonnen, een sport waarin hij al zijn energie kwijt kan. Hij houdt ook van reizen en ontdekken. Zijn beste reis? Een tocht van drie weken in Namibië, Botswana, Zambia, Zimbabwe en Angola. Onlangs vloog hij nog naar Mauritius. Een goede manier om even los te koppelen!