News

EPIC kiest Mobitec voor de inrichting van nieuw kantoor

Moods-stoelen op wieltjes, Lena-zetels en een mooie eiken MOOD-tafel dompelen de nieuwe vergaderzalen van het Luikse webagentschap onder in een heuse ‘feel at home’-sfeer. Wij brachten hen een bezoekje…

Het Luikse webagentschap EPIC, wel bekend in het Belgische digitale landschap, is al jarenlang een Mobitec-partner. De website die u nu bezoekt, is bijvoorbeeld door hen gemaakt! Deze keer waren wij aan de beurt om, met de hulp van onze verdeler Berhin, onze knowhow in te zetten voor een IRL*-project: de inrichting van de nieuwe hoofdzetel van EPIC.

*(in real life, in het echte leven)

Helder, rustig en gezellig

Zo kunt u de sfeer van deze prachtige ruimte van 700 m² in de Luikse Saint-Laurentwijk het beste samenvatten. “Licht is echt heel belangrijk op deze plek: we wilden dat het absoluut overal aanwezig was,” bevestigt Benoît Rondeux, medeoprichter en manager van EPIC. Deze lichtinval alleen al betekent een verademing voor het kantoor en de klanten, aangezien de vergaderzalen op het vorige adres zich in de kelder bevonden.

Een ander essentieel aandachtspunt is de geluidsbeheersing. “Wij werken in een open ruimte, maar met bepaalde profielen, zoals ontwikkelaars, die liever in stilte werken”, legt Benoît uit. Tapijt op de vloer, verlaagde plafonds van Rockfond en akoestische panelen creëerden een gedempte atmosfeer die de concentratie boosten.

Ten slotte onderscheidt deze nieuwe werkruimte zich door een subtiel evenwicht tussen gezelligheid en soberheid: “Het idee was een sfeer te creëren die het midden houdt tussen kantoor en thuis. Om dit te realiseren, aarzelden we niet om eikenhout, verlichting en kleuren te gebruiken die gewoonlijk eerder in particuliere interieurs voorkomen”, legt Benoît uit.

Mobitec, een logische keuze

Om de helderheid van de witte muren en plafonds te behouden zonder in kilte te vervallen, kozen we onder andere voor stoelen met een stoffen bekleding. Benoît: “Mobitec was een voor de hand liggende keuze: van alle merken waarmee we samenwerkten op vlak van decoratie, is Mobitec het merk dat perfect past in dit evenwicht tussen kantoor- en thuissfeer. Daarom selecteerden we een paar modellen met Berhin, onze partner voor de aankoop en selectie van het meubilair.”

Bijna alle bezoekersstoelen in de vergaderzalen dragen het Mobitec-label. Moods-stoelen met een zwart metalen onderstel en wieltjes, ‘omdat ze comfortabel en ondersteunend zijn zonder te vervallen in stijve vergaderstoelen’, maar ook Lena-stoelen, in turquoise en muntgroen. “Lena is een persoonlijke favoriet”, zegt Benoît. “Voor mij is het de beste gestoffeerde zakenstoel uit de Mobitec-catalogus. Visueel heeft hij een mooie lijn, hij is zeer comfortabel en ook zeer wendbaar dankzij de ruimte tussen de rugleuning en het zitvlak.”

Ook een MOOD T1-tafel met afgeschuinde rand maakt deel uit van de selectie: “We kozen voor eik, een houtsoort die meer voorkomt in particuliere woningen. De integratie ervan in een professionele ruimte zorgt dan ook voor meer gezelligheid.”

Een samenwerkingsproject

Voor EPIC is deze verhuizing het eindpunt van een lang project. Het bureau kocht namelijk het gehele gebouw van 2.500 m², samen met twee andere projectontwikkelaars, en was dus vanaf het begin bij de werkzaamheden betrokken.

“We deden een beroep op het Luikse architectenbureau R9 om ons te helpen bij de renovatie. Julie Xhauflaire kreeg de opdracht om de kantoren in te richten en te bemeubelen”, legt Benoît uit. Ook belangrijk om te vermelden: Benoît was vóór EPIC medeoprichter van de decoratie- en designmeubelzaak Quatuor en kon zijn expertise op vlak van binnenhuisarchitectuur goed gebruiken bij het project.

Met deze nieuwe kantoren beschikt EPIC over de middelen om verder te groeien, het comfort van de teams te verzekeren en haar wortels in Luik te verstevigen. Maar deze nieuwe ruimte is meer dan alleen een plek om te werken: “Aangezien onze activiteiten digitaal en immaterieel van aard zijn, willen we met onze kantoren tastbaar maken wie we zijn en wat we doen”, zegt Benoît. “Bovendien legden we de laatste jaren steeds meer de nadruk op interactie met onze klanten door het organiseren van workshops, co-creatiesessies, enz. Dankzij de nieuwe vergaderzalen kunnen we onze klanten in de beste omstandigheden ontvangen en deze denkoefeningen en uitwisselingen stimuleren.”

Wij kijken alvast uit naar de goede ideeën en mooie projecten die uit deze nieuwe ruimte zullen voortvloeien!

De modellen die EPIC koos