News

Ook voor mijn interieur koop ik lokaal!

De voorkeur geven aan lokale en seizoensgebonden groenten en fruit is bijna een evidentie geworden!

Maar als het gaat om aankopen voor ons interieur (meubels, decoratie, servies…) denken we een stuk minder na en laten we ons al snel (ver)leiden door standaard producten van grote merken tegen sterk verminderde prijzen.

En toch… het kopen van duurzame kwaliteitsproducten loont op lange termijn. Dus waarom onze focus niet verleggen?

De COVID-19-crisis drukte ons met de neus op de feiten: we moeten ons consumptiepatroon dringend herzien. Ook hebben veel lokale bedrijven en vakmensen meer dan ooit de steun van de consument nodig om terug op krachten te komen na deze moeilijke periode.

De campagne “Ferm Gerief”

Met een groots opgezette campagne wil Fedustria, de Belgische federatie van textiel-, hout- en meubelbedrijven, de producten van Belgische meubel- en interieurmerken in de kijker zetten.

Hun opzet? Belgen laten kennismaken met de waaier aan trendy lokale merken en producten! Net daarom lanceerden ze een website met daarop tal van Belgische merken waarmee u elke kamer in huis kunt inrichten.

U hoeft maar even doorheen de website te scrollen om u een beeld te kunnen vormen over de diversiteit en kwaliteit van het productaanbod! Eén ding is duidelijk: u hoeft niet in te boeten aan kwaliteit als het gaat om Belgische producten en op vlak van design en originaliteit hoeven we niet onder te doen voor de grote gevestigde merken!

Onze favoriete merken om lokaal te kopen

Geïnspireerd door dit initiatief wilden we u aan de hand van enkele items kennis laten maken met de lievelingsmerken en -producten van Mobitec.

Vandaag: onze favoriete decoratiemerken en -winkels, die we vooral appreciëren om de kwaliteit van hun assortiment, hun aanpak en hun authenticiteit.

Het is meestal bij het opzetten van onze beursstand dat we deze pareltjes ontdekken, gewoon omdat hun producten perfect passen in het concept van dat jaar en een wondermooie aanvulling zijn op de Mobitec-producten.

Couleur Locale

“Bring the world to your home” : de slogan van Couleur Locale spreekt voor zich!

Bij Couleur Locale vind je een verfijnde en met zorg uitgekozen selectie meubels en decoratieve items van over de hele wereld. Een tikkeltje anders, handgemaakt, gerecycled of gemaakt van natuurlijke en ethisch verantwoorde materialen: de stuk voor stuk unieke objecten hebben allemaal een verhaal te vertellen. En u hoeft niet op reis om ze te ontdekken!

 

 

De wortels van dit project liggen bij Ruth en Hendrik, een koppel met een passie voor reizen en interieur. Het was ook tijdens een reis naar Djibouti dat ze elkaar ontmoetten! Ruth was toen dierenarts en stopte uiteindelijk met haar praktijk om zich samen met Hendrik in het Couleur Locale-avontuur te storten.

Hun vondsten waren een ware bron van inspiratie voor de inrichting van onze beursstand in 2020!

Bezoek de website van Couleur Locale.

House Racoon

Dit is het project van een jong en bijzonder creatief koppel!

Anneleen en Nathan komen uit Lier en lanceerden hun project, House Racoon, in 2017. Gepassioneerd door de natuur creëerden ze een merk dat hun eigen waarden weerspiegelt: duurzaam, lokaal (de objecten worden gemaakt en verpakt in een sociale werkplaats in Lier) en 100% handgemaakt. Voor elk verkocht item engageren ze zich ook een boom te planten!

 

 

Onlangs openden ze hun eerste winkel in Mechelen. Met succes!

We vielen als een blok voor hun minimalistische designstukken en kozen er enkele uit om onze beursstand van 2019 aan te kleden.

Bezoek de website van House Racoon.

Buzzi Space

Het Antwerpse merk Buzzi Space, gespecialiseerd in akoestiek, spitste zich toe op de creatie van multifunctionele meubelelementen. Hun schermen, gekleurde panelen en lampenkappen maken het mogelijk om werkruimtes flexibel in te delen, te verfraaien en…lawaai te beperken.

 

 

Een aantal van hun creaties, in verschillende maten en kleuren, kregen een plekje op onze beursstand van 2019. We waren zo tevreden dat deze stukken vandaag in onze kantoren terug te vinden zijn!

Bezoek de website van Buzzi Space.

Jangala

Dit urban plantenatelier, opgestart door drie vrienden, is een waar genot voor stadsmensen die de natuur naar binnen willen halen. Naast de conceptstore in hartje Luik, biedt Jangala ook interieurbeplanting aan voor bedrijven, net als terrarium- of macraméworkshops voor de creatievelingen onder ons.

 

 

In 2020 deden we een beroep op hun expertise om onze beursstand groener te maken. Vervolgens hebben we de planten naar onze kantoren verplaatst, tot groot genoegen van onze teams!

Bezoek de website van Jangala.

Romy Design Studio

Romy Di Donato is industrieel ontwerper en oprichter van Romy Design Studio, gespecialiseerd in industrieel ontwerp, productontwikkeling en ruimtelijke planning.

De laatste jaren is ze vooral into hennep, een plant met tal van troeven die zich bijzonder goed leent voor de vervaardiging van decoratiestukken.

 

 

Ze lanceerde ook een boetiek die volledig gewijd was aan hennep, genaamd Marie-Jeanne. De boetiek Marie-Jeanne moest helaas de deuren sluiten na de COVID-19-crisis, maar de webshop komt snel terug!

Aquaphyte

Kent u het concept van Kokedama? Deze mosbollen waarop miniatuurlandschappen bloeien, zijn afkomstig uit Japan.

Adrien Bénard, een landbouwingenieur, raakte verknocht aan deze weinig bekende kunst die hij toevallig ontdekte tijdens een reis naar Tokio. Zo lanceerde hij Aquaphyte. Concept? De Kokedama bijstellen naar de westerse wereld, door te spelen met de kwaliteit van de ondergrond, planten en materialen. Het bedrijf vestigde zich in de buitenwijken van Parijs.

 

 

Wij raakten op onze beurt verslingerd aan deze originele composities voor de inrichting van onze beursstand in 2019. Daarna kregen ze een plekje in onze showroom.

Bezoek de website van Aquaphyte.

Muskhane

Tijdens een missie naar Kathmandu voor Handicap International werden de Fransen Thierry en Valérie instant verliefd op Nepal. Beetje bij beetje begon het te kriebelen om een project op te starten dat de lokale economische structuur deed groeien en het Nepalese vakmanschap promootte.

Zo ontstond het merk Muskhane, één voor één met de hand gemaakte stukken van natuurlijke en hernieuwbare materialen, recht uit ateliers in de Kathmandu-vallei. Van tapijten tot kussens, over lampenkappen en manden, hun assortiment straalt zowel eenvoud als harmonie uit.

 

 

We ontdekten Muskhane op het Salon Maison & Objet in Parijs in september 2019. Een aantal van hun creaties sierden onze beursstand. Ze zorgden voor een ontspannende en tijdloze sfeer, net waar we naar op zoek waren.

Toegegeven, dit is geen lokale productie (ook al zouden Thierry, Valérie en hun kinderen na 15 jaar Nepal weer in Annecy gaan wonen), maar het sociale doel en hun authentieke aanpak spraken ons erg aan!

Bezoek de Muskhane-website.