News

Moods by Mobitec: 3de generatie

2018 blaast een frisse wind door onze iconische Moods-collectie!

Een vleugje gekte en een dosis lef… Klaar om de 3de generatie Moods te ontdekken?

Weet u het nog: in 2013 lanceerde Mobitec de collectie Moods met stoelen en tafels die u helemaal kon afstemmen op uw humeur en stijl, dankzij de ontelbare personalisatiemogelijkheden. Een schot in de roos zo bleek. De strakke designcollectie werd al snel de lieveling van zowel particulieren als professionals.

In 2016 werd de collectie uitgebreid met enkele nieuwe modellen die voor nog meer personalisatiemogelijkheden zorgden: tot 300 000 mogelijke combinaties!

En daarmee had de onvoorspelbare collectie het laatste woord nog niet gezegd, want Moods heeft in 2018 enkele verrassingen voor u in petto!

Moods 2018: stoelen

24 nieuwe stoelenreferenties maken hun intrede in de collectie Moods’18. Hun meest specifieke kenmerk? De vorm van de kuip. Zonder twijfel.

Dominique Amodei, verantwoordelijke van het designteam: ”We hebben een vorm ontwikkeld waarin we het schuim injecteren. Door deze techniek kunnen we de kuip kneden tot een zeer unieke vorm en tegelijkertijd spelen met de afrondingen en de hoeken.”

Wat betreft de stoffering worden er 3 afwerkingen voorgesteld:

  • Unicolor
  • Bicolor
  • Déco

”De versie ‘Déco’ kreeg nog een extra detail mee: de contouren van de stoel worden extra in de verf gezet door een boordsel.”

Dit kan in dezelfde kleur als de bekleding (ton sur ton) of in een andere tint. Enige beperking misschien: de stof voor de zitting en het boordsel moet afkomstig zijn van dezelfde familie. Voorbeeld: u kan Orlando Silver combineren met Orlando Mustar (zie cover) maar niet met Lyon Gold.

Wat betreft het onderstel is Moods’18 verkrijgbaar in 4 versies:

  • houten onderstel
  • klassiek metalen onderstel
  • vast centraal metalen onderstel
  • draaiend centraal metalen onderstel

Moods 2018: tafels

De tafel Mood#T10 is koren op de molen van de nu erg populaire geometrische vormen en totems.

De tafel speelt ook in op de combinatie van materialen: hout en metaal voor de poten. Voor het blad kozen we voor massief hout of Fenix, een uiterst innovatief materiaal met enkele unieke eigenschappen (zoals het verwijderen van kleine krassen met een simpel strijkijzer!).

Net zoals de andere Mobitec-tafels is Mood#T10 ook verkrijgbaar met een geïntegreerd in- en uitklapsysteem – niet alleen met hetzelfde als zijn voorgangers, maar ook met een tweede systeem:

”We hebben een veel eenvoudiger in- en uitklapsysteem ontwikkeld. De verlengbladen zijn nu, aan beide kanten, bevestigd onder de tafel. Het volstaat om deze los te maken, uit te klappen en ze vast te maken met een vorksysteem. Voordeel? We kunnen dit type verlengblad zelf produceren, waardoor de kosten beperkt blijven. Bovendien is het ook mogelijk om het verlengblad maar aan één kant uit te klappen.”

In 2018 zegt Moods bye bye aan…

Met de komst van nieuwe modellen was de tijd rijp om het volledige Moods-gamma te herbekijken.

Uit de eerste Moods-collectie verdwijnen de modellen Mood#12, Mood#13, Mood#14 en Mood#42.
Onder de Moods’16-stoelen werd het tijd om de stoelen met kussens (#Mood93, #Mood94, #Mood96, #Mood97 en #Mood98) uit te wuiven.

Meer weten?

Ontdek nu de compleet collectie Moods’18 in onze online catalogus!

Bent u een professional en heeft u interesse in onze nieuwe catalogi? Stuur onze klantendienst dan de nodige contactgegevens.

Particulier? Vind hier een dealer bij u in de buurt.