News

Kaartje uit Ibiza

Bijna een jaar geleden namen drie leden van het Mobitec-team, een fotograaf en zijn twee assistenten, het vliegtuig naar het zonovergoten Ibiza.

Doel? Een fotoshoot van de nieuwe 2020-collecties. Terugblik op dit prachtige avontuur!

 

 

We spreken over een tijd dat mensen nog vrij konden reizen, zonder angst voor een bepaald virus… Het lijkt lang geleden en toch is amper een jaar voorbij!

Bij het begin van de herfst 2019 legde het Mobitec-marketingteam de laatste hand aan het concept dat de release van de 2020-collecties moest ondersteunen: een verlangen om terug te keren naar authenticiteit, natuurlijke materialen, een rustgevend interieur, als toevluchtsoord in een alsmaar complexer wordende buitenwereld.

Met deze sfeer in het achterhoofd wilden we de nieuwe collecties presenteren. Ook de beursstand van Mobitec moest rond dit concept worden opgebouwd…

Gezocht: een huis met mediterrane charme

Eerst een decor vinden! De meeste Mobitec-shootings vinden plaats in, voor de gelegenheid, gehuurde huizen in België of aan de Franse grens.

“Voor deze collectie stelden we ons een rustieker huis voor, op het platteland, met een typisch zuiders charme. Lichte kleuren, hout, oude stenen, zon…”, legt Sarah Wattieau, grafisch ontwerper en stylist bij Mobitec, uit.

Voor dit soort projecten werkt Mobitec vaak samen met Zoé Desablens van ‘Les Maisons de Zoé’. Samen met haar sidekick Florence Detimmerman, zoekt deze boekingsagent, huizen in alle stijlen om te filmen, fotoshoots te doen, reportages te maken… Ze is gespecialiseerd in huizen met cachet. Huizen die iets extra hebben, iets onvergetelijks.

Sarah en Joana Sarlette, van de marketingafdeling, vonden precies wat ze zochten in de internationale catalogus. “Twee huizen op Ibiza trokken onze aandacht: het moderne ‘Esprit White House’, dat we uiteindelijk niet kozen, en ‘Esprit Anne’. Een woning met de rustieke charme van een oud pand waarvan sommige kamers in mooi indirect zonlicht baden”, legt Joana uit.

Voorbereiding en selectie van de producten

Huis gekozen en gereserveerd: check. Tijd dus om alles te organiseren! Op basis van de indeling van het pand probeerden we ons de opstelling voor de verschillende shots voor te stellen, om zo te bepalen welke producten mee op reis mochten. Net als de decoratie, de accessoires…

Het fototeam werd uiteraard betrokken bij deze voorbereidingsfase. “Sinds de beginjaren van Mobitec werken we samen met Xact Production, een team aangestuurd door fotograaf Christian Charlier. Het voordeel van deze langdurige samenwerking is dat we elkaar ondertussen goed aanvoelen. Christian weet als geen ander wat we zoeken en slaagt er altijd in om onze producten te presenteren zoals wij dat willen”, legt Sarah uit.

Logistieke uitdaging

“Het was aan onze logistieke collega’s om al het materiaal ter plaatse te krijgen,” vervolgt Joana. “Niet alleen de meubels, maar ook de decoratie, het fotomateriaal…” Alles behalve vanzelfsprekend, zeker als het huis, zoals in dit geval, in de middle of nowhere ligt!

“Zo moesten we transport per vrachtwagen regelen, met een ferryovertocht van Valencia voor de heenreis en naar Barcelona voor de terugreis”, zegt Joana.

Uiteindelijk duurde de shooting drie dagen. Omdat het huis verschillende kamers had, kon het team ter plaatse slapen, waardoor ze bij het krieken van de dag met het licht op zijn best foto’s konden maken.

Het resultaat? De beelden spreken voor zichzelf, niet?