News

Contractstoffen: nu nog meer keuze!

Naast de collectie Tailor lanceerde Mobitec dit jaar twee nieuwe stoffencollecties, specifiek bedoeld voor professionals: Trevira CS en Aquaclean. Een presentatie.

In 2020 introduceerde Mobitec een nieuwe manier om bekledingsmateriaal aan klanten voor te stellen. “In plaats van nieuwe stoffen individueel toe te voegen aan onze algemene catalogus, zoals we vroeger deden, werken we nu per collectie, elk verzameld in een apart boek,” legt Jacques Münch, aankoopmanager bij Mobitec, uit.

“Elke collectie bestaat uit bekledingsmateriaal dat door één fabrikant werd geselecteerd, met dezelfde technische en esthetische kenmerken. Veel overzichtelijker voor de klant: eerst kiest hij een collectie op basis van de gewenste eigenschappen, daarna kan hij kiezen uit alle voorgestelde varianten.”

Onlangs vertelden wij u nog over de collectie Tailor met zijn prints en motieven. Vandaag stellen we u graag voor aan twee andere collecties: Trevira CS en Aquaclean.

 

 

Trevira CS: een vaste waarde

Wat keuze betreft, is het werken met een catalogus verre van beperkend. Zo bevat het Trevira CS-boek bijvoorbeeld meer dan 50 referenties. Het bestaat uit vijf verschillende weefpatronen (Gaffaro, Greci, Olio, Paglia en Rialto, een verwijzing naar Italiaanse bruggen), elk in een andere kleurnuance.

“Trevira CS is ondertussen een welbekende naam onder onze professionals,” zegt Jacques Münch. De grootste troef van deze stoffen? Ze vertragen de verspreiding van vuur en voldoen aan de strengste internationale brandveiligheidsnormen. Maar in tegenstelling tot andere brandvertragende stoffen worden zij niet met brandvertragers behandeld: het zijn de vezels en draden van de stof zelf die de brand vertragen. En deze vezels beantwoorden ook aan de Oeko-Tex Standard 100.”

Kortom, Trevira CS is bijzonder geschikt voor de inrichting van hotels en garandeert een ruime keuze, terwijl toch aan strenge normen wordt voldaan.

Aquaclean: optimaal onderhoudsgemak

Ook de Aquaclean-stoffen zijn brandvertragend. Al hebben ze meer dan één troef achter de hand: zo zijn ze ook makkelijk te reinigen… met water.

“De Aquaclean-technologie maakt de stof waterdicht en voorkomt dat vuil binnendringt. Deze bescherming zit in de vezel, is onzichtbaar voor het blote oog en is niet te voelen,” legt Jacques Münch uit.

Om een vlek schoon te maken, giet u er gewoon een beetje water over en dept u de vlek met een propere doek. Na een paar seconden wrijft u zachtjes met ronddraaiende bewegingen over de stof en de magie doet haar werk: het verdwijnt. Dit werkt voor alle soorten vlekken, inclusief rode wijn en koffie!

Op vlak van personalisatie zorgde Mobitec opnieuw voor maximale keuze, met een vijftigtal beschikbare referenties.

Ontdek onze contractstoffen

Download de catalogi in ons Download Centre of contacteer ons om onze collectieboeken te ontvangen.