News

Vivalife-stoffen: duurzaam, wasbaar, slijtvast en kleurrijk!

Kiezen voor mooie stoelen bekleed met een stof? Ja, graag. Voortdurend stressen door het idee ze vuil te maken of te beschadigen? Neen, bedankt.

Eco friendly, party friendly en child friendly: de stof Vivalife is dé bondgenoot voor dynamische interieurs.

Bij Mobitec stellen we onze catalogus met bekledingsmateriaal niet alleen samen op basis van esthetische kenmerken, ook een hele reeks praktische criteria spelen een belangrijke rol. Je koopt geen stoelen om ze tentoon te stellen zoals in een museum: ze zijn bedoeld voor dagelijks gebruik. Wat wij willen? Dat u zo lang mogelijk van uw stoelen kunt genieten.

Een goede bekleding is bijgevolg slijtvast, duurzaam en gemaakt van hoogkwalitatieve materialen die geen gevaar vormen voor de gezondheid. Daarom besloten we enige tijd geleden om Vivalife-stoffen toe te voegen aan onze catalogus.
Ze voldoen perfect aan al elk van bovenstaande eisen!

Vivalife: de troeven in ‘t kort

Eco friendly

Het was vooral de duurzaamheid van de Vivalife-stoffen die ons in eerste instantie triggerde. Gemaakt van gerecyclede vezels en op hun beurt volledig recycleerbaar. Voor de productie ervan is geen water nodig, in tegenstelling tot andere synthetische vezels die tot 85 liter water per 10 meter stof vragen!

Daarnaast worden Vivalife-stoffen lokaal geproduceerd door het Belgische bedrijf Ter Molst, wat hun ecologische voetafdruk nog kleiner maakt.

Stain friendly

Een accidentje? Om de vlek te verwijderen volstaat het meestal om ze te deppen met absorberend papier en vervolgens over de stof te wrijven met een vochtige doek.

Voor hardnekkige vlekken zijn verschillende methoden mogelijk, zoals uitgelegd in de onderstaande video. En als u kiest voor een afneembare stoelhoes, kunt u uw Vivalife-bekleding ook wassen op 30°.

Child friendly

We kunnen ook zeggen “health friendly” : Vivalife-stoffen bevatten namelijk geen PFC’s, dit zijn chemische bestanddelen die schadelijk zijn voor het milieu en de gezondheid, maar helaas in veel alledaagse voorwerpen voorkomen.

Bovendien zijn de Vivalife-stoffen bijzonder comfortabel en zacht!

Party friendly

Sterk. Duurzaam. De Vivalife-stoffen zijn bijzonder slijtvast. Met andere woorden, u hoeft uw mooie stoelen en uw favoriete zetels niet te verstoppen als er een stel vrienden op bezoek komt.

Zelfs bij een ongelukje (een wijn- of pizzavlek is snel gemaakt!) zijn Vivalife-stoffen gemakkelijk te wassen, zoals we hieronder uitleggen.

 

Ook voor professionals!

Al deze eigenschappen maken van de Vivalife-stoffen de perfecte keuze voor thuis, maar ze zijn ook zeer interessant voor professionals!

Denk maar aan de horecasector, waar het in perfecte staat houden van stoffen stoelen bijzonder belangrijk, maar niet altijd even gemakkelijk, is.

Dankzij de technische troeven van de Vivalife-stoffen verliest u veel minder tijd met het onderhoud van de stoelen, terwijl u toch een onberispelijk esthetisch resultaat behoudt!

Laat u inspireren…

De Vivalife-stoffen zijn meer dan stijlvol. Om u een idee te geven, is hier een kleine selectie van Mobitec-zitjes met een Vivalife-bekleding.

Twee reeksen Vivalife zijn beschikbaar:

  • Vivalife Berry: deze stoffen hebben een grotere maaswijdte, waardoor ze een getextureerdere uitstraling hebben.
  • Vivalife Mango: deze fijnmazige stoffen hebben een gladdere look.