News

Tafel Terra: trendy keramiek

Ruw en heel naturel. Keramiek staat ergens bovenaan het lijstje van de hedendaagse interieurtrends.

En dan hebben we het niet alleen over borden, vazen of kopjes: vandaag maakt het materiaal integraal deel uit van ons meubilair. Mooi voorbeeld hiervan is onze tafel Terra waarvan zowel het blad als het verlengblad (!) uit keramiek bestaan.

Keramiek vindt u vandaag vaak terug in meubelstukken, veelal in combinatie met metaal of hout. Het materiaal wordt gewaardeerd om zijn technische troeven en onderscheidt zich vooral door zijn esthetische kwaliteiten en zijn volledig natuurlijke samenstelling.

Maar let op, de ene keramiek is de andere niet! Om helemaal mee te zijn met de trend, geeft u beter de voorkeur aan een ruwe, matte en gestructureerde afwerking.

De keramische tafels van Mobitec

Het is niet de eerste keer dat Mobitec-ontwerpers zich wagen aan een tafel met keramisch blad. Enkele jaren geleden werd – met de release van de tafel Oxford – dit naturelle designmateriaal al in onze catalogus opgenomen.

Wat is nieuw? Terra biedt nu de mogelijkheid om 100% te genieten van de elegantie en de voordelen van keramiek: niet alleen voor het blad, maar dus ook voor het verlengblad. Een keramisch verlengblad aanbieden in plaats van een houten, zoals bij de tafel Oxford, vroeg om heel wat onderzoek en ontwikkeling. Het resultaat mag er dan ook best wezen. De mix van hout met een keramisch blad maakte plaats voor een homogeen resultaat bij het uitschuiven van het verlengblad. Zo speelt de tafel Terra perfect in op een prangende marktvraag.

Bovendien is het keramische tafelblad van Terra twee keer zo dun als die van Oxford: 3 mm in plaats van 6 mm! Dit accentueert zijn moderne look en het oogt meteen een pak lichter.

En maak u geen zorgen over het verlengblad, ook in keramiek. Het ontplooit net zo gemakkelijk als een tafel met een houten verlengblad:

 

Keramiek: een 100% natuurlijk materiaal

“Back to nature!” is het motto van Mobitec dit jaar. Zo haalden we de inspiratie voor onze nieuwste beursstand uit de alsmaar terugkerende vraag naar meer natuur en authenticiteit.

Deze leuze is perfect van toepassing op de tafel Terra. Het tafelblad en het verlengblad zijn gemaakt van 100% natuurlijk materiaal: keramiek. Deze bestaat uit klei, veldspaat (een mineraal met een reepjesstructuur) en minerale pigmenten.

Voor dagelijks gebruik

Deze samenstelling heeft heel wat voordelen:

 • Krasbestendig : van alle tafelbladmaterialen is keramiek het beste bestand tegen krassen, waardoor het de voorkeur geniet voor gezinnen met jonge kinderen.
 • Hitte- en vorstbestendig : u kunt zonder problemen een hete pan op tafel zetten
 • UV-bestendig : uw tafel zal niet van kleur veranderen of opwarmen bij blootstelling aan de zon.
 • Gemakkelijk te reinigen : geen schoonmaakmiddelen nodig, enkel water!
 • Milieuvriendelijk en recycleerbaar

Personaliseer uw Terra-tafel

Naast de praktische voordelen is het vooral de stijlvolle uitstraling van keramiek die zorgt voor liefde op het eerste gezicht. We selecteerden voor u 8 verschillende soorten keramiek.

Enerzijds de meer klassieke texturen voor een natuurlijk en rustgevend resultaat. Anderzijds maken designtexturen van uw tafel een centraal element in uw interieur.

Ook de mogelijkheid om een keramisch blad te combineren met een volledig metalen onderstel kwam er op verzoek van onze klanten. Daarom is de tafel Terra verkrijgbaar met 3 onderstelvarianten, waarvan 2 in metaal:

 • vierkant metalen onderstel
 • rond metalen onderstel
 • houten onderstel met metalen versiering

 

 

Goed om weten: als u kiest voor een metalen onderstel zorgen we ervoor dat de kleur van de dwarsbalk onder het tafelblad dezelfde is als de kleur die u koos voor de poten.

Inspiratieboek

Om u te gidsen doorheen de Terra-personalisatiemogelijkheden, zijn hier enkele ideeën voor kleur- en materiaalcombinaties die bijzonder goed werken!

 

 

 • Motief 1 “Fokos Sale”
  Bekleding : Otello Mint, Scala Anthracite, Mango Silver, Genova Ecru
  Eiken : E26
  Metaal : A21 Champagne
 • Motief 2 “Emperador Extra”
  Bekleding : Togo Walnut, Zanzibar Blue, Zanzibar Ivory
  Eiken : E28
  Metaal : A22 Taupe
 • Motief 3 “Pietra Di Savoia Grigia”
  Bekleding : Otello Rose, Genova Cognac, Genova Rose
  Eiken : E26
  Metaal : A12 Charcoal Grey
 • Motief 4 “Ossido Bruno”
  Bekleding : Togo Cognac, Genova Rost, Zanzibar Silver
  Eiken : E26
  Metaal : A13 Midnight Brown, A01 Black
 • Motief 5 “Bianco Statuario Venato”
  Bekleding : Bogota Blue, Zanzibar Blue, Zanzibar Platine, Orlando Petrol
  Eiken : E28
  Metaal : A15 Strucered White, A12 Charcoal Grey
 • Motief 6 “Pietra Di Savoia Antracite”
  Bekleding : Capri Beige, Mango Sand, Lomé Olive, Otello Beige
  Eiken: E10, E26
  Metaal : A12 Charcoal Grey, A01 Black
 • Motief 7 “Bianco Assoluto”
  Bekleding : Mango White, Genova Ecru, Bogota Ivory, Otello Beige, Genova Steel
  Noten : N11
  Metaal : A15 Strucered White
 • Motief 8 “Calce Nero”
  Bekleding : Genova Rost, Mango Cognac, Capri Beige, Capri Coffee
  Noten : N11
  Metaal : A01 Black, A12 Charcoal Grey