News

Nosag-veren nader bekeken

Voor optimaal zitcomfort zijn een aantal van onze stoelen uitgerust met Nosag-veren. Vandaag zullen we dit onzichtbare element met duidelijk merkbare voordelen eens nader bekijken!

Om te ontdekken hoe Nosag-veren eruitzien, moet u bijvoorbeeld een Enora- of Kali-stoel «uitkleden». Onder de bekleding en het schuim ontdekt u dikke metaaldraden die in een S-vorm heen en weer kronkelen. Op het eerste gezicht niets bijzonders. Toch zou het zonder die paar metaaldraden een heel andere stoel zijn.

Een beetje techniek

Nosag-veren worden ook wel noza-veren, zigzagveren of golfveren genoemd. Ze worden veel gebruikt bij de vervaardiging van stoelen, fauteuils en banken en verlenen extra vering aan de zitting. Door hun degelijkheid en veerkracht zorgen ze jarenlang voor optimale ondersteuning, zonder te verslappen. Dit in tegenstelling tot andere systemen, zoals rubberen singels.

Nosag-veren worden op vaste afstanden handmatig met clips bevestigd aan de houten dwarsverbindingen van het frame van de zitting.

Een garantie voor optimaal comfort

We hebben bij Mobitec een voorkeur voor Nosag-veren in stoelen en fauteuils die het accent leggen op zitcomfort, zoals de modellen Enora, Kali, Soft&Soda of Sweet25. Voor de lichtere modellen, bijvoorbeeld Moods, gebruiken we ze daarentegen niet.

We gebruiken al Nosag-vering sinds ons tweede stoelontwerp. We wilden toen dat de zitting gecontroleerd meeveerde om optimaal zitcomfort te bieden.

Stoelen met Nosag-veren zijn perfect om:

  • u te ontspannen en een goed boek lezen, terwijl u heerlijk zit,
  • uw klanten optimaal comfort te bieden in een restaurant, een loungeruimte etc.