News

MyHotel: een viersterrenproject in Malmedy

Sinds enkele maanden is Malmedy een gloednieuw viersterrenhotel rijker.

MyHotel is terug te vinden op de voormalige terreinen van papierfabriek Steinbach, aan de oevers van de Warche. Onze partner Jee-Bee stond in voor de volledige renovatie en richtte het hotel in met onze collecties Soft & Soda en Moods.

MY HOTEL telt 84 kamers, een restaurant, een wellnesscentrum en een seminarieruimte.

Onze marketingcollega Joana Sarlette ging ter plaatse om dit project in detail aan u voor te stellen. Daar ontmoette ze Valérie China, directeur van MyHotel, en Bruno Polizzotto, mede-oprichter van Jee-Bee gevestigd in Verviers.

Het project MY HOTEL

 

 • Eerst en vooral, vanwaar de naam MY HOTEL?

V. China: We hebben lang en hard nagedacht over een goede hotelnaam. Met de MY van MyHotel bedoelen we verschillende dingen. De Engelse ‘my’ roept een gevoel van samenhorigheid op: ‘mijn hotel’, een plek waar ik me goed voel, waar ik graag naartoe ga.

Maar het is ook de samentrekking van Malmedy. De eerste en de laatste letter van de stadsnaam vormen de lettergreep MY. Het was erg belangrijk voor ons om aan de hand van de naam onze stad in the picture te plaatsen.

 

 • Hoe is dit hotelproject tot stand gekomen?

V. China: We staan hier op de voormalige terreinen van papierfabriek Steinbach. Toen de molen sloot, bleef het domein verlaten achter tot het werd overgenomen door onze hoofdaandeelhouder, Roger Gehlen. Hij richtte Intermills op. Een site met eerst een congrescentrum, feestzalen en dan de bioscoop MovieMills. Daarna kwam het project voor een theaterzaal op tafel. Hét element dat nog ontbrak als aanvulling op al deze infrastructuur en de stad Malmedy in het algemeen? Een hotel!

In Malmedy zijn er veel kleine hotels, B&B’s, gîtes, maar er was een gebrek aan een hotel met een grote capaciteit die in staat was om grotere groepen te ontvangen. Vroeger waren grote groepen verplicht om zich te verspreiden over meerdere locaties of om verderop te overnachten.

 

 • Wat was de oorspronkelijke visie op vlak van architectuur en interieur?

V. China: Aangezien dit een nieuwe constructie is, gingen we voor een gebouw met een eigentijdse uitstraling. Toch wilden we dit moderne aspect compenseren met een warme inrichting, die enerzijds goed aansluit bij de sfeer van Malmedy. Het centrum ligt namelijk op amper 5 minuten wandelafstand. Anderzijds wilden we een match met het groene kader, want het hotel ligt aan de rand van de Hoge Venen.

B. Polizzotto: Deze ‘warme’ richtlijn werd al snel duidelijk in het oorspronkelijke project van de architect: hout, warme en natuurlijke kleuren… Een plan dat we volgden door meubels voor te stellen in perfecte harmonie met deze wens.

 

 • En tussen de meubels vinden we dus Mobitec-zitjes…

B. Polizzotto: Ja, inderdaad! Vanaf het begin was er bij de eigenaar een voorliefde voor lokale en regionale leveranciers. We dachten meteen aan Mobitec, dat naast een lokaal bedrijf ook een kwaliteitspartner is waar we kunnen op rekenen. De architect kende en apprecieerde het merk, de keuze was dus snel gemaakt.

 

 • Hoe organiseert u een project van deze omvang?

B. Polizzotto: Het belangrijkste punt was communicatie! Voor dit project hebben we vanaf het begin nauw samengewerkt met de architect en mevrouw China. We hebben hen duidelijk uitgelegd hoe we te werk gaan en hen gewezen op de kritische punten, zoals bijvoorbeeld de toegang voor vrachtwagens om te leveren, de nood aan opslagruimte…

Dankzij deze voorzorgsmaatregelen konden we de levering, het uitpakken en de installatie van al het meubilair en de afvalverwerking in minder dan twee weken voltooien! Wist u dat we alle ruimtes hebben ingericht? Dus niet alleen de kamers en het restaurant, maar ook de buitenruimtes, het wellnesscentrum, de seminarieruimtes…

MYHOTEL – de kamers

 

 

 • Welke soorten kamers worden er aangeboden?

V. China: We hebben standaard kamers, 4 familiekamers met een ouder- en kindergedeelte en 7 suites, elk met een andere indeling.

 

 • In de kamers vinden we de Soft & Soda-collectie. Waarom deze keuze?

B. Polizzotto: Ten eerste wilden we écht zitcomfort. De kwaliteit van stoelen of zetels in een hotelkamer is zeer belangrijk, omdat het de algemene standing van het hotel weerspiegelt. Bovendien heeft Soda een atypische look. Ze zijn net iets anders dan de stoelen die u overal ziet. Hun uiterlijk viel bij iedereen meteen in de smaak!

 

 • Hoe leidde u de inrichting van de suites in goede banen, aangezien ze allemaal verschillend zijn?

B. Polizzotto: De suites zien er anders uit, maar ze hebben dezelfde meubelelementen. Zo zijn er bijvoorbeeld Soft & Soda-zetels in elke suite, maar met verschillende bekledingen.

Om echt aan de wensen van de architect en de stijl van elke kamer te voldoen, bezorgden we voor bepaalde stoelen onze eigen stoffen, omdat we ze niet meteen konden terugvinden in de Mobitec-catalogus. Deze mogelijkheid, om gebruik te maken van eigen bekledingsmateriaal, is een echte troef. Het zorgt zonder meer voor een uniek resultaat op maat.

MYRestaurant – De tafel

 

 

 • Ook het restaurant is een zeer belangrijk onderdeel van het hotel…

V. China: Zeker weten! Het is dan ook toegankelijk voor het grote publiek en niet alleen voor onze gasten. We hebben ondertussen al heel wat trouwe klanten uit de regio, die onze kaart erg op prijs stellen!

 

 • U koos voor de stoelen Mood#91 en Mood#95 om deze ruimte in te richten. Waarom precies?

B. Polizzotto: Omdat ze comfortabel zitten en omdat hun look ons beviel! Ze zijn modern, maar ook niet té en ze zorgen voor die warme touch die we zochten.

 

 • U koos ook voor een mix van verschillende tinten en afwerkingen…

B. Polizzotto: Ja, met zoveel stoelen in éénzelfde ruimte wilden we elke vorm van eentonigheid vermijden!

V. China: Slecht één type stoel zou voor een kantine-effect zorgen en dat wilden we dus niet.

B. Polizzotto: Belangrijk om op te merken: we hebben geen verschillende kleuren gemengd. Iets wat ook al even niet meer in de mode is. In plaats daarvan speelden we met variaties in dezelfde kleurengamma’s. En het resultaat mag er best wezen!

Enkele aanraders…

Op doorreis in Malmedy? Aarzel dan niet om bij het hotel te stoppen in MY Restaurant voor een lekkere lunch of een romantisch diner. Het restaurant is 7 dagen per week open en biedt een bistronomische keuken met op de kaart suggesties van chef-kok Lionel en enkele regionale specialiteiten.

 

 

Wij lieten ons de superieure geroosterde parelhoen met chorizo, courgette, aardappelen en emulsie van rode peper welgevallen. Net als de kleurrijke tomatensalade met aardbeien, balsamicocrème, burrata en Ibravila-olijfolie ‘pesto’. Ook de groene aspergesalade met Italiaanse ham, Parmezaanschilfers en een vinaigrette met geraspte truffel kon ons erg bekoren.

“Een verfijnde keuken die we heel warm aanbevelen!”
Smakelijk!

 


MyHotel

Rue Devant les Grands Moulins 25
4960 Malmedy (BE)

+32 (0)80 78 00 00
www.myhotel.be

Greybox Architecture

Grand Ry Cornesse 236
4860 Pepinster (BE)

+32 (0)87 56 92 56
www.grey-box.be