News

Leder of kunstleder: wat is voor u de beste bekleding?

Bij het kiezen van een stoel, spelen meerdere overwegingen mee. U moet, behalve aan de vorm, grootte en kleur van de stoel, ook aandacht besteden aan het materiaal van de bekleding.

Met stof beklede modellen zijn zeer gangbaar maar u kunt ook heel goed kiezen voor leder of kunstleder. Wat zijn de bijzondere eigenschappen van deze materialen, en wat zijn de voor- en nadelen? Hieronder vindt u een paar tips om de juiste keuze te maken.

Hoe u leder van kunstleder kunt onderscheiden

Leder en kunstleder kunnen er soms bijna identiek uitzien maar er zijn enkele verschillen. Kunstleder voelt dunner aan, terwijl natuurleder minstens 1,1 mm dik is. En voor wat betreft het uiterlijk: als u merkt dat de nerven te glad en regelmatig zijn en dat het oppervlak van het materiaal iets te veel glimt, dan hebt u waarschijnlijk met kunstleder te maken.

Houd er wel rekening mee dat lamsleer deze kenmerken ook kan vertonen. Tot slot, leder heeft minuscule poriën en nieuw leer heeft een zeer herkenbare geur.

Voordelen van leder en kunstleder

Leder is zeer goed bestand tegen slijtage en wordt geleidelijk aan alleen maar mooier door het patina. Dit edele materiaal geeft een stoel dus meer karakter. Afhankelijk van de kwaliteit en het onderhoud gaat een stoel met lederen bekleding tientallen jaren mee. Het stoere en warme uiterlijk maken de stoel aantrekkelijker. Bovendien is de keuze aan kleuren voor leder in de loop der tijd almaar groter geworden.

Het grote voordeel van kunstleder is dat het materiaal veel minder duur is. De prijs is vergelijkbaar met die van stoffen bekleding.

Het onderhoud van de bekleding

Regelmatig onderhoud is absoluut noodzakelijk, als u lang van de lederen bekleding wilt blijven genieten. Gebruik daarvoor speciale producten, die meestal duurder zijn dan de traditionele onderhoudsmiddelen. Als het leder onvoldoende wordt onderhouden, kan het oppervlak lelijker worden. Bedenk dat leder gevoelig is voor krassen en scherpe nagels van huisdieren.

Het onderhoud van kunstleder is veel eenvoudiger. Een doekje en wat zeepwater zijn voldoende om het materiaal schoon te maken. Daarna afnemen met een vochtig doekje. Vlekken op het oppervlak kunt u verwijderen met een wattenschijfje met reinigingsmelk.

Belangrijke criteria voor uw keuze

Leder kan oppervlakkig of door en door zijn geverfd. In het laatste geval bevindt de kleur zich gelijkmatig in alle lagen van het materiaal en blijven de kleuren beter bewaard. Let bij het kiezen van de stoelbekleding op de afwerking, naden en lijnen.

Ongeacht uw keuze voor een bekleding in leder of in kunstleder, met Mobitec hebt u de garantie van kwaliteit en comfort. Ontdek onze collecties!