News

XMAS DIY

Feestelijk en gedecoreerd tafellinnen

Om dit jaar – in de ogen van velen nogal chaotisch – af te sluiten laten wij een grote golf van zachtheid door uw huis stromen. Sinds enkele maanden zijn geborduurde tafellakens niet meer weg te denken uit onze creatieve inspiratiebronnen. Zo kregen ook wij zin om aan de slag te gaan met zo’n feestelijke tafeldecoratie. We bedachten zelfs een kleine borduur-DIY zodat ook u uw tafels met poëzie kunt aankleden. Het concept achter deze trend? Een illusie creëren van objecten op textiel door middel van illustraties, eerder dan met het borduurwerk zelf. Zo beelden we op het textiel voorwerpen die écht op een tafel kunnen staan – zoals borden, bloemstukken, eten … – en dat in twee dimensies.

Hieronder vertellen we stap voor stap hoe u een tafelloper decoreert. Zoals u ziet versierden we op deze manier ook servetten … maar u bent natuurlijk vrij om de techniek te gebruiken op welk soort textiel u maar wilt.

Klaar? Daar gaan we dan! Ontdek hoe u een warm gevoel en gezelligheid toevoegt aan uw feesttafel.

Benodigdheden

 • Wit vel papier
 • 1 borduurnaald
 • Borduurgaren in verschillende kleuren
 • Borduurring
 • Textieldrager(s) naar keuze

  Stappenplan

  1. Creëer uw illustratie op papier:
   Neem een potlood, vilt- of markeerstift en laat uw fantasie de vrije loop op een wit vel papier. Borden, bestek, eten, glazen, vazen met bloemen … Alles wat op de tafel past is goed.
  2. Zet uw illustratie over op calqueerpapier:
   Leg calqueerpapier op uw tekening en wrijf over de verschillende lijnen van de tekening zodat deze op de transparante drager verschijnen.
  3. Zet uw patronen over op het textiel:
   Leg het calqueerpapier met de bovenkant naar beneden op het textiel en gebruik een potlood om het hele ontwerp op de achterkant van het calqueerpapier te overtrekken.

   1. Bereid uw textiel voor door het eerste motiefje te isoleren met uw borduurrin:
   2. Borduur op de lijnen van uw ontwerp (steek).
   3. Ga zo door, tot de hele illustratie geborduurd is …

   HIER vindt u de instructievideo.

   Nu we klaar zijn met onze tafelloper, vullen we graag aan met de gepaste tafelversiering rondom ons geborduurde textiel.

   Wij dachten aan organische en plantaardige decoratie met een tafelloper vol sparren en andere planten, gedroogde sinaasappels, veel kaarsen in natuurlijke kleuren, keramisch servies in beige tinten en enkele subtiele accenten van goudkleurig koper.

   We klinken alvast op uw creativiteit!